zondag 25 januari 2015


ZUCCHETTI

Geschreven door Rens Kroes op 25 jun 2014

Jep, dat is spaghetti van courgette. Voor je gevoel eet je een bord stevige pasta, maar in verhouding tot het deegproduct is dit zeer licht verteerbaar. Het is vooral ‘s avonds mijn favoriet, want je lijf kan het nog prima verwerken voordat je gaat slapen. Ideaal, superlekker en het ziet er geweldig uit! 
Bij deze het recept voor de lekkerste zucchetti:
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten salade (4 personen)
360 g biologische kipfilet
1 rode ui
200 g champignons
1 el kokosolie
2 teentjes knoflook
2 courgettes
20 gram basilicum 
15 gram cherrytomaatjes 
20 g rucola 
150 g maïs
Zeezout
Zwarte peper
Ingrediënten saus
50 g geitenroom
1 avocado
1 el tamari
Bereiding
Maak de kipfilet met water schoon en snijd de rode ui en champignons in kleine stukjes. Bak de kip in de kokosolie gaar in een koekenpan op laag vuur en bak de ui en champignons de laatste 10 min. mee. Knijp de knoflook er overheen. Draai de kip af en toe even om. Snijd met de spiraalsnijder of de spiralslicer sliertjes van de courgette en doe ze in de kom. Snijd het basilicum fijn en de cherrytomaatjes in tweeën en doe alles samen met de rucola en de maïs bij de courgettesliertjes. Maak daarna de saus door de geitenroom, avocado en de tamari samen in een bakje te pureren met staafmixer. Doe de kip met de ui, champignons en knoflook bij de courgettesalade, maak het nog lekkerder met zeezout en peper, en schep de saus eroverheen. Hussel de salade met een grote lepel of je handen door elkaar en hij is klaar om opgegeten te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print