vrijdag 20 januari 2012

Kruidkoek


  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • zakje bakpoeder
  • natrena vloeibaar (1/2 dopje)
  • 100 cc sinaasappelsap
  • 150 cc melk of karnemelk
  • vanille essence (1/2 dopje)


en dan mag je kiezen: 
  1. of rozijnen (voor een snee rozijnenbrood, lekker met roomboter)
  2. of appel (voor een plak appelcake) 
  3. of geraspte sinaasappelschil (voor ?)
  4. of 2 eetlepels speculaaskruiden (voor een plakje kruidkoek)


Ander recept voor kruidkoek


  • 165 gram bloem 
  • 125 gram krentjes/rozijntjes 
  • 1 appel 
  • 1 zakje bakpoeder
  • zoetstof vloeibaar (1/2 dopje)
  • 200 cc magere yoghurt 
  • 2 eetlepels speculaas/koekkruiden
  • 1 eetlepel kaneel 
  • naar keuze 1/2 dopje vanille, rum of amandel essance

alles door elkaar mengen en in de vorm doen afbakken in een voorverwarmde oven op 150 gr. 
Ongeveer 35 a 40 minuten
even prikken om te kijken of de koek gaar is.
1/11 deel van de kruidcake ( 1plakje) = je bindmiddel,  20 cc yoghurt en een half stuk fruit



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print