- 240 gram zelfrijzend bakmeel
- zakje bakpoeder
- natrena vloeibaar (1/2 dopje)
- 100 cc sinaasappelsap
- 150 cc melk of karnemelk
- vanille essence (1/2 dopje)
en dan mag je kiezen:
- of rozijnen (voor een snee rozijnenbrood, lekker met roomboter)
- of appel (voor een plak appelcake)
- of geraspte sinaasappelschil (voor ?)
- of 2 eetlepels speculaaskruiden (voor een plakje kruidkoek)
Ander recept voor kruidkoek
- 165 gram bloem
- 125 gram krentjes/rozijntjes
- 1 appel
- 1 zakje bakpoeder
- zoetstof vloeibaar (1/2 dopje)
- 200 cc magere yoghurt
- 2 eetlepels speculaas/koekkruiden
- 1 eetlepel kaneel
- naar keuze 1/2 dopje vanille, rum of amandel essance
alles door elkaar mengen en in de vorm doen afbakken in een voorverwarmde oven op 150 gr.
Ongeveer 35 a 40 minuten
even prikken om te kijken of de koek gaar is.
1/11 deel van de kruidcake ( 1plakje) = je bindmiddel, 20 cc yoghurt en een half stuk fruit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten