vrijdag 23 januari 2015

gevulde paprika

Wat heb je nodig voor een gevulde paprika’s voor 2 personen?

Oven en een wok
  • 2 grote rode paprika’s
  • 250 gram biologisch rundergehakt ( je kan ook vegetarisch- of kipgehakt gebruiken)
  • 150 gram (kastanje)champignons, in stukjes
  • 1/3 courgette, in blokjes
  • ui in, in kleine stukjes
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • eetlepel italiaanse kruiden
  • parmezaanse kaas
  • Olijfolie om in te bakken
  • Eventueel wat rijst, couscous of quinoa voor erbij
Gevulde paprika
Hoe maak je het? 
  1. Snijd de paprika’s doormidden. Maak ze goed schoon en verwijder de steel. Je zorgt dat je 2 kommetjes van paprika hebt om te vullen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Zet de wok op het vuur en giet er een klein beetje olijfolie in. Als de wok goed heet is, rul je de gehakt samen met de knoflook en de ui. Voeg nu naar smaak de italiaanse kruiden toe.
  4. Als het gehakt gaar is doe je de courgette, ui en de champignons erbij.
  5. Vul de gehalveerde paprika’s met het gehaktmengsel. Bestrooi de paprika’s met de kaas. Doe de paprika’s 30 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
Gevulde paprika
Meestal heb ik nog wat gehakt mengsel over, dit roer ik dan door de rijst, quinoa  of couscous die ik erbij serveer.
Eet smakelijk!
Dank je wel Suzanne! Nu ga ik echt snel deze gevulde paprika’s maken! De komende weken lees je trouwens meer gastblogs op Mind Your Feed, enjoy!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print