donderdag 29 januari 2015

pasta bolognese

Hoe maak je pasta bolognese? De meest gegeten pastasaus is vast de bolognese: traditioneel wordt deze in Italië geserveerd over de spaghetti. Maar het smaakt ook heerlijk over elke andere pastasoort. Moeilijk is het niet, je moet alleen voor het beste resultaat even geduld hebben. Bolognese Hak 1 teentje knoflook, 1 ui, ½ winterwortel en 2 stengels bleekselderij heel fijn. Bak de groenten in een scheut olijfolie zachtjes tot de uien beginnen te glanzen. Voeg 500 g rundergehakt toe en bak dit rul. Snij 500 g rijpe tomaten in blokjes of neem 1 blik tomaatblokjes en voeg dit toe. Voeg verse of gedroogde tijm en oregano toe en wat peper en zout. Roer een mespuntje suiker (of drupje honing) en 1 el rode balsamicoazijn door de saus en laat de saus op een laag vuur minimaal 1 uur zachtjes stoven. Af en toe roeren. Serveer de saus met wat geraspte Parmezaanse kaas over al dente gekookt papsta. Tips Maak een dubbele portie en vries de helft in voor een dag dat je minder tijd hebt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print