dinsdag 22 mei 2012

Wraps en pannenkoekjes


Zoete pannenkoekjes (recept van de EGA)
Ingrediënten ( 1 persoon)
  • 45 gram bruin brood mix
  • 15 gram bloem
  • 2 eieren
  • 150 cc halfvolle melk
  • snufje zout
  • 25 gram (room)boter
  • zoetstofpoeder

Je kan je al wat zoetstof door het beslag doen, dan is het beslag al iets gezoet voor de poffertjes. Let op: 2 eieren is je beleg en 45 gram bruinbroodmix is de 2 sneden brood (60 gram brood). Wel warm eten. Lekker met wat honing (of aardbeienjam van de EGA/abricozenjam reform).

veel lekkerder lijken me de hartige wraps:

Hartige wraps met zalm (EGA)
Ingrediënten (1 persoon)

  • 45 gram bruin brood mix
  • 15 gram bloem
  • 150 cc halfvolle melk
  • snufje zout
  • 1 ei (i.p.v. 2 stuks)
  • 50 gram gerookte zalm (in snippers of reepjes)
  • 25 gram (room) kruidenboter
  • ijsbergsla

Wraps met hüttenkäse (EGA)
Ingrediënten (4 personen)
  • 200 gram Hüttenkäse
  • 200 gram gerookte zalm, in reepjes
  • 1/2 komkommer
  • 5 eetlepels fijngehakte dille

Bereiden:
Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat 15 minuten liggen. Roer de hüttenkäse los met 4 eetlepels dille en peper en zout naar smaak. Spoel de komkommer af onder de kraan en dep de plakjes droog met keukenpapier. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strijk het Hüttenkäse- mengsel uit over de helft van elke wrap. Verdeel er de zalm over en de rest van de dille. Vouw de wraps dubben en serveer direct. Lekker met partjes cocktailtomaat. Eet hierbij een snee brood en eventueel een kop soep.

Tip van Top
Ik vond op internet  nog veel meer lekkere  combinaties. wraps, ook een groot succes schijnt op een verjaardag, dan als wrap hapjes. Als je de wraps even in de magnetron opwarmt, kan je ze makkelijker rollen en breken ze niet zo gauw. 


Onderstaande wraps zijn niet allemaal en helemaal EGA proof, maar wel lekker ...


Wrap met kipfilet en tomaat

Ingrediënten


3 el mayonaise
6 zongedroogde tomaten
2 grote tortilla's (pak 370 g)
50 g ijsbergsla, in reepjes
100 g kipfilet

Bereiden

Roer de mayonaise door de tomaten en bestrijk hier de tortilla's mee. Verdeel de ijsbergsla en de kipfilet over de tortilla?s. Rol de tortilla's strak op,  en verpak ze strak in vershoudfolie en leg ze in de koelkast. Op het moment dat je de hapjes serveert haal je ze uit de folie en snij je ze in plakken van ongeveer 3 a 4 cm.

Wrap met salami en kruidenkaas


Smeer de wrap dit keer in met Kruidenkaas leg er plakken salami op en als laatste wat rucola slamelange. Weer strak oprollen en in folie verpakken.....

Wrap met zalm, roomkaas, en komkommer

Doe de roomkaas in een kom of schaal en voeg hier naar smaak fijngeknipte bieslook en peterselie aan toe en breng op smaak met de zout,peper en de paprikapoeder.
Besmeer de wrap royaal met roomaak. Maak van de komkommer lange plakken. Laat de komkommer even op keukenpapier liggen zodat ze minder vochtig zijn. Leg de zalm op de roomkaas en vervolgens de komkommer. Ook hier is rucola als extra toevoeging weer mogelijk.

Wrap met ham, monchou en lentje uitje.

Prak de monchou tot een massa en snipper hier een lentje uitje doorheen. Smeer de Wrap in met dit mengsel en leg er plakjes ham overheen. Je kan hier rucola, paprika, zongedroogde tomaat aan toevoegen het smaakt allemaal even lekker.

 Andere combinaties:
  1. Wrap met rosbief, smeerbare geitenkaas en tomaat.
  2. Wrap met ijsbergsla, kruidenroomkaas, ui, kalkoenfilet en walnoten.
  3. Wrap met champignons, appel, tomaat, tonijn, yoghurtdressing, peper.
  4. Wrap met kipfilet, bacon, tomaat, paprika, mais, gekookt ei, blauwe kaas en roomkaas. (blauwe kaas en roomkaas mengen tot mengseltje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print