zaterdag 4 februari 2012

tonijn-doperwten-salade


  • 2 bruine boterhammen of een lekkere bruine bol (60 gram)
  • 1 blikje tonijn (op water), 100 gram
  • 4 amsterdamse uitjes (of een augurk) 
  • 125 gram doperwten
  • 1 eetlepel mayonaise
  • snufje peper
  • beetje bieslook (gedroogde kan je altijd in huis hebben) 
  • evt. wat slafris naturel


De Amsterdamse uitjes in kleine stukjes snijden. Door de tonijn (met water) scheppen en doperwtjes erbij met een eetlepel mayonaise erdoorheen geroerd. Zelf vind ik Yofresh van Calve het lekkerst (maar van EGA moet het de gewone mayo wezen).

Tip van Top:
Neem eens doperwten uit de diepvries. Vandaag zelf voor het eerst diepvriesdoperwten gegeten. Deze zijn iets anders van kleur en heel lekker! Ik had 400 gram in een zakje in de vriezer. Deze gekookt en de rest van de erwten staat nu in bakjes in de koelkast.
Die komen vast nog wel op deze week .... (van de EGA moet je 125 gram zoete groenten per dag eten namelijk). 


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print