Zo maak je gezonde koekjes!
Dat we zorgeloos hartige snacks kunnen eten zonder te zondigen, bewezen we eerder al met het artikel overgezonde pizza, patatjes en burgers. Gelukkig voor de snoepkonten onder ons hebben we nu ook een zoet, verantwoord tussendoortje ontdekt. Namelijk: banaan-havermoutkoekjes. Makkelijk om te maken en nog lekker ook!
Koekjes eten zonder achteraf met schuldgevoel op de bank te zitten? Het kan! Met deze banaan-havermoutkoekjes zit je hoe dan ook goed! Deze zoete tussendoortjes zijn naast gezond namelijk ook erg vullend. Zo hoef je na al dat gesmikkel niet meer naar verboden keukenkastjes te grijpen.
Om de koekjes te maken, moet je uiteraard wel eerst het één en ander in huis halen. Dus pak dat boodschappenlijstje er bij en pennen maar, want...
Dit zijn de ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- 35 gram walnoten
- 20 gram rozijnen
- 20 gram kokosrasp
- 10 gram agavesiroop/honing
En daarnaast ook wel handig:
- Bakplaat
- Bakpapier
Zo maak je het!
Is alles voor de banaan-havermoutkoekjes in huis gehaald? Dan kun je aan de slag. Voor een smakelijk resultaat, moet je de volgende stappen doorlopen:
1. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prak vervolgens de bananen fijn en hak de walnoten in groffe stukjes.
3. Doe de geprakte bananen samen met de havermout, kokosrasp, rozijnen en avagesiroop in een kom en roer het mengsel goed door elkaar.
4. Voeg de walnoten aan het mengsel toe.
5. Maak met een eetlepel ongeveer 15 koekjes of meer (afhankelijk van hoe groot je de koekjes wilt) en druk de koekjes plat op de met bakpapier beklede bakplaat.
6. Bak de koekjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de hete oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten