Helemaal fout dus volgens de EGA zag ik toen we het recept erbij zochten.
Melkmoes mag ik dus alleen 's-morgens bij het ontbijt eten - vanwege de gort -
maar dan heb ik niet zo'n trek in moes.
Ingrediënten
- 250 gram mager gerookt spek
- 1 grove metworst (250 gram)
- 1 liter gortepap (uit beker kant en klaar of liter zelfgemaakte gortepap)
- 200 gram grote blanke rozijnen
- 3 of 4 takjes kervel (melkmoesgroente)
- 6 á 7 bieslooksprieten
- 1 blad zuring
- karnemelk
Bereidingswijze
Tip van Top:
Lekker fris op een warme zomeravond. Eventueel kun je er apart stroop bij serveren.
Meer info:
kervel, of melkmoesgroente kan absoluut niet tegen nachtvorst. . Kervel is echt een zomergroente. Vroeger groeide het bijna bij iedereen in de tuin, vanwege de melkmoes. Wie op internet melkmoes opzoekt krijgt verschillende recepten. Met of zonder worst, spek, stroop en bruine bonen. Het wordt vooral gegeten in de provincies Utrecht, Gelderland en Overrijsel en wordt elders ook wel kruutmoes genoemd. Melkmoes kan warm, lauw en koud worden gegeten en heeft qua dikte iets weg van stevige erwtensoep. Boeren namen het vaak mee naar het land. Een typisch boerengerecht dus!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten