zondag 25 januari 2015

Gevulde komkommer rolletjes met tonijn

Gevulde komkommer rolletjes met tonijn


Nog een paar dagen en dan is het jaar echt afgelopen. We beginnen aan een heel nieuw jaar, maar eerst sluiten we het oude jaar feestelijk en stijlvol af! Ook bij Oud & Nieuw horen wat mij betreft lekkere hapjes, maar graag wel een beetje bewust en gezond. Zodat ik niet op 1 januari met een dubbele kater zit…
Daarom in de laatste dagen van dit jaar wat leuke ideeën voor snacks die super zullen staan op de borreltafel met Oudejaarsavond. Of op elke andere borreltafel natuurlijk!

1-DSC00739

Recept gevulde komkommer rolletjes met tonijn

Ingredienten:
  • 2 komkommers
  • 2 blikjes tonijn (in water)
  • 3 augurken
  • 3 eetlepels knoflookmayonaise
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • snuf peper
Nodig: kaasschaaf, grote snijplanken, keukenpapier, mengkom, cocktailprikkers
Bereiden: schil de komkommers en schaaf deze met de kaasschaaf in lange plakken (dus in de lengte). Leg op een grote snijplank een stuk keukenpapier en leg daar de plakken komkommer op. Leg vervolgens weer een vel keukenrol op de plakken en zo verder. Hierdoor kun je het vocht uit de komkommer laten trekken (en even aandrukken voor de laatste druppels vocht) waardoor je niet hele natte rolletjes krijgt.
Komkommer rolletjesDoe in een mengkom de tonijn. Snijd de augurken in kleine blokjes en voeg toe. Voeg de knoflookmayonaise toe (ik gebruikte de Knoflook Mayonaise van Tons Mosterd en Heerlijkheden) en de kurkuma, koriander en de peper. Schep goed door tot je een mooie tonijnsalade krijgt.
Pak een schone snijplank en neem een plak komkommer. Snijd deze in het midden door (op de korte kant, uit 1 plak komkommer maak je 2 rolletjes). Doe met een klein lepeltje een schep tonijnsalade en rol de komkommer op. Doe een prikker in het rolletje voor de stevigheid.
Deze ingredienten zijn voldoende voor ongeveer 20/25 rolletjes. Uiteraard smaken deze hapjes prima bij een glas champagne!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print