donderdag 22 januari 2015

Lasagne van aubergine zonder kaas

Lasagne, iets dat absoluut uit den boze is bij eigenlijk. Best lastig, want persoonlijk vind ik het ultiem comfort food. Heerlijk scheppen uit zo’n grote ovenschaal, hartverwarmend, goed gevuld met veel groenten. Tijd om aan de slag te gaan met een dieet-proof versie dus: lasagne van aubergine zonder kaas. En ook zonder pasta natuurlijk, want tarwe mag niet. Wordt de lasagne wel lekker dan? Zeker wel! Alleen een beetje anders.


Wat heb je nodig? (4 personen)
  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram Italiaanse groenten (ik kocht gewoon een zak)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

  1. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de aubergine en snijd deze over de lengte in dunne plakken. Bestrooi de plakken met een beetje peper en zout.
  3. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui tot het goed begint te geuren.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de Italiaanse groenten bij het gehakt en bak dit vijf minuten mee.
  5. Doe de tomatenpuree bij het gehakt en de groenten en roer dit even goed door. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng op smaak met gedroogde basilicum, peper en zout.
  6. Draai het vuur laag en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Schep een klein beetje van de saus onderin de ovenschaal en verdeel hier een aantal plakken aubergine overheen. Schep hier weer een laagje saus op en herhaal deze stap tot de saus op is. Eindig met plakken aubergine.
  8. Smeer de bovenste plakken aubergine in met olijfolie en strooi hier extra peper overheen.
  9. Bak de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Serveer eventueel met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print