vrijdag 23 januari 2015

gezonde rijstwafel met mueslirepen

gezonde rijstwafel mueslireep header

Dit recept heb ik met veel volwassenen gemaakt tijdens Kids Culinair in Zoetermeer. Ze waren allemaal verrast hoe snel & makkelijk de reep te maken is en ook nog eens super lekker. Voel je vrij om de ingrediënten te gebruiken die je lekker vindt. Houd je niet van rijstwafels, laat ze achterwege en gebruik meer muesli. De rozijnen kun je vervangen door ander gedroogd fruit en dat geldt ook voor de pitten en noten.
gezonde rijstwafel mueslireep 2
Alleen vind ik het wel van belang dat je de juiste muesli en appelstroop gebruikt. Ik heb bewust gekozen voor 2 producten uit de supermarkt. Ze bevatten geen extra suikers, alleen de natuurlijke variant. Voor mij begint kokosolie een dagelijks gebruiksartikel te worden. Steeds meer supermarkten verkopen dit ook. Wist je dat kokosolie de stofwisseling stimuleert en je meer vet en calorieën gaat verbranden? Kopen dus, ook al is het duurder dan je gewend bent. Kokosolie is super goed voor je lijf, investeer hier dan ook in.
gezonde rijstwafel mueslireep 3
Wat heb je nodig:
  • 2 rijstwafels
  • 50 gram muesli Zonnatura Noten & Zaden (of andere muesli zonder suiker)
  • 40 gram rozijnen
  • 20 gram ongezouten noten (walnoot/pecannoten)
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 100 gram Zonnatura zonnestroop peer & appel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel gerapte kokos
  • verder nodig: 1 vel bakpapier & schaal
Hoe maak je het klaar:
  1. Zorg eerst dat je alle ingrediënten klaar hebt staan.
  2. Weeg de muesli, rozijnen en zonnebloempitten af en zet deze klaar in een bakje.
  3. Weeg vervolgens de noten af, hak grof en voeg toe aan het bakje.
  4. Breek de rijstwafels in stukjes en deze maal fijn in een keukenmachine of staafmixer. Een vijzel werkt ook goed of hak met een groot mes fijn.
  5. Zet de schaal met bakpapier klaar.
  6. Verwarm de appelstroop met kokosolie op een middelhoog vuur en wacht tot deze vloeibaar is. Voeg dan alle droge ingrediënten toe en roer goed door met de spatel. Stort in de met bakpapier beklede schaal.
  7. Strooi de kokos eroverheen. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel en zet 2 uur weg in de koelkast of 30 minuten in de vriezer.
Tip: rozijntjes bevatten relatief veel ijzer en zorgen voor de natuurlijke zoete smaak.
Tip: de repen blijven in de koelkast zeker 5 dagen goed of vries ze per stuk in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print