vrijdag 9 januari 2015

Kruidige frittata met spinazie en geitenkaas

Frittata met spinazie en geitenkaas

Kruidige frittata met spinazie en geitenkaas

Voor 4 personen:
  • 8 eieren
  • 100 ml plantaardige room
  • 1 punt paprika
  • 2 ui
  • 4 handen spinazie
  • 2 teen knoflook
  • 80 gr geitenkaas
  • peper
  • zout
  • mespunt cayennepeper
  • tijm
  • kokosolie om te bakken
Nodig: mengkom, koekenpan, garde, spatel
Bereiden: Breek de eieren boven de kom, kluts met een garde en voeg de room toe. Doe peper, zout, de cayennepeper en tijm bij de eieren en meng goed door.
Schil en snipper de ui, was de paprika en snij in kleine reepjes. Maak de knoflook schoon. Doe wat olie in de pan, fruit de ui aan en pers de knoflook er boven uit en voeg de paprika toe. Schep goed om en wanneer de ui glazig wordt, voeg je de spinazie toe. De spinazie blijven omscheppen tot deze geslonken is. Gebruik een spatel om alle groenten een beetje naar het midden van de pan te scheppen.
Schenk nu het eiermengsel in de pan, zet het vuur laag, kruimel de geitenkaas over de eieren heen en doe de deksel op de pan. Laat het ei stollen en de kaas smelten, dit duurt circa 10 minuten. Door de deksel op de pan te houden, blijft de warmte in de pan en hoef je de frittata niet om te draaien. Snij de frittata in punten en eet smakelijk!
frittata met spinazie en geitenkaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print