zaterdag 3 januari 2015

Havermout pizza

Havermout pizza

Zoals eerder te lezen viel, ben ik gek op havermout. Het is voor mij een perfecte vervanger voor tarwe . En het is zo ontzettend makkelijk te gebruiken! Bij ons thuis vinden we het erg leuk om met z’n allen te koken. Dat is echt een rustpunt en we hebben zo tijd om even echt met elkaar te praten. Wil je de kinderen ook echt laten helpen, dan is het een goed idee om pizza te maken. Kinderen vinden het geweldig om op deze manier mee te mogen helpen in de keuken. Ik zet ze dan met hun kinderstoel in de keuken, of ze mogen op het aanrecht zitten, zo voelen ze zich echte mini-chefs! Als wij pizza eten, wil ik wel kiezen voor een gezonde pizza en daarom hebben we havermout pizza gemaakt. En om eerlijk te zijn, ik vind de havermout pizza nog lekkerder dan de ‘gewone’ pizza!
Ingrediënten:
  • 250 gram havermout
  • 2 eetlepels boekweit
  • 2 handjes walnoten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 200 ml water
  • 2 eieren
Voor de saus:
  • Tomatenblokjes in blik
  • Oregano
  • Knoflook
  • 1 ui
  • Een scheutje (kokos)olie
Voor de topping:
  • Plakjes aubergine, courgette, paprika, champignons
  • Tonijn of rauwe ham
  • Pecorinokaas, geraspte geitenkaas of wat Parmezaan

Zo maak je havermout pizza:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de walnoten, tomaatjes en Italiaanse kruiden in de keukenmachine en hak fijn. Doe nu de havermout, boekweit, eieren en het water erbij. Meng tot een glad geheel.
Leg op de bakplaat een stuk bakpapier of een ‘bakmatje’ en smeer het mengsel uit over de plaat. Houd een dikte van ongeveer een halve cm  aan. Het klopt dat het mengsel een beetje lobbig is. Gebruik een houten pollepel om het beslag goed over de plaat uit te smeren. Zet in de oven en bak ongeveer 10 minuten, zodat de bodem al wat steviger wordt.
Zet een klein pannetje op en doe wat olie daarin. Bak de knoflook en de ui, voeg de tomatenblokjes in blik en de oregano toe en laat dit geheel zo’n 10 minuten inkoken, tot het een wat dikkere saus geworden is. Smeer uit over de pizzabodem en beleg vervolgens de pizza met groenten naar keuze en voeg eventueel vis of vlees toe. Ook mozzarella is lekker! Als laatste nog wat kaas en bak de pizza in 30 minuten af.
Foto: Pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print