dinsdag 10 januari 2012

salade avocado caprese


Salade recept: komkommer avocado caprese salade

een heerlijk licht, fris, eenvoudig en supergezond recept voor komkommer avocado caprese salade. Caprese ofwel Insalata Caprese is de typisch Italiaanse salade van tomaat, mozzarella en verse basilicumblaadjes. Bij dit recept worden er een paar extra ingrediënten aan toegevoegd, zodat je de salade ook als maaltijdsalade kunt eten. Ingrediënten voor 4 porties:



  • 2 komkommers
  • circa 20 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
  • 1 zakje (+/- 20 stuks) mini mozzarella’s
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel koudgeperste (extra vierge) olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 theelepels knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Was de komkommers en droog ze af.
  • Snijd de komkommers in schijfjes van 0,5 centimeter.
  • Snijd de schijfjes in kwartjes zodat er driehoekige stukjes ontstaan.
  • Was de cherrytomaatjes en droog ze af.
  • Snijd de tomaatjes in kwartjes.
  • Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe de komkommer, tomaat, avocado, basilicum en mozzarella in een schaal.
  • Voeg zout, peper, olie, azijn en knoflookpoeder toe en meng het geheel grondig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print