woensdag 25 januari 2012

Oosterse Kipsalade


  • 100 gram gerookte kip
  • 100 gras ananas uit blik (eigen sap, niet op siroop)
  • zure augurk
  • rode paprika in blokjes
  • 30 gram doperwten
  • 15 gram bosui
  • handje taugé
  • 15 gram mayonaise
  • 15 gram magere yoghurt
  • lepeltje honing
  • scheutje ketjap asin
  • kerriepoeder
  • djahé (?)
  • mosterd half theelepeltje
  • verse peper
  • beetje kruiden zout
ijsbergsla, komkommerschijfjes, rucola sla, tomaatblokjes en verse bieslook.

Bereiding:
Roer alle ingrediënten (behalve de taugé) door elkaar en zet de salade een uurtje in de koelkast voordat je het gaat eten. Schep daarna de taugé door de salade. Leg daarna gesneden ijsbergsla, wat rucola, schijfjes komkommer en blokjes tomaat op een bord en schep de salade erop. Garneer met verse bieslook.

Tip van Top:
Ook zonder djahé en doperwtjes, taugé smaakt deze tikje oosterse kipsalade prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print