zaterdag 14 januari 2012

appeltaart


Vandaag gewoon lekker appeltaart gegeten bij de koffie. De rode kleur op de foto komt van de schil.
Wat heb je nodig?

- 150 gram bloem
- 200 cc magere yoghurt
- 1 zakje bakpoeder
-----------------------------
Bereiding:
Roer bovenstaande ingrediënten door elkaar en doe het deeg in een bakvorm. Daarna:
- 2-3 appels
- 2 theelepels vanille essence
- 5 ml zoetstof (vloeibaar)

appels:
Verwijder het klokhuis van de  appels en rasp de appel met schil. Besprenkel de appelstukjes met de zoetstof en vanille essence. Even omschudden en verdelen over het deeg.
Taart in voorverwarmde oven zetten en 35 minuten verwarmen op 150 graden

Tip van Top
Taart in 10 stukjes snijden en invriezen. Zo heb je altijd een stukje gebak voor bij de koffie. Een tiende stuk taart is dan volgens het EGA-principe je bindmiddel, 1/4 appel en 20 cc yoghurt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print