dinsdag 31 januari 2012

macaroni- of spaghetti-saus



Hier mijn “mager” receptje voor bijv. een macaroni- of spagettisausje (2 personen)

  • Blikje gepelde tomaten ( ongeveer 400 gram)
  • 2 kleine worteltjes
  • 1 stengel bleekselderij
  •  1 middelgrote ui
  •  1 klein teentje knoflook
  •  250 gram rundertartaar of rundergehakt
  •  250 ml bouillon (van bouillonblokje)
  •  ½ theelepeltje zoetstof (eventueel)
  •  ½ eetlepel peterselie


Verhit wat water of scheutje ketjap asin, en fruit hierin de knoflook, ui, wortel en bleekselderij (allemaal fijngesneden natuurlijk) 5 minuten op een laag vuur. Verhoog de temperatuur en voeg het gehakt (of tartaar) toe. Bak het mooi bruin. Voeg de bouillon (¼ liter van een bouillonblokje), blikje gepelde tomaten, suiker en peterselie toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager. Laat het gedurende een ½ uurtje pruttelen en roer af en toe (moet een beetje inkoken en een lekker sausje worden, misschien nog wat water toevoegen). Voeg een beetje peper naar smaak toe (zelf doe ik er of oregano, of bascilicum of Italiaanse kruiden bij (ongeveer een theelepeltje).

Eet smakelijk en groetjes
Lia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print