woensdag 3 juni 2015

sandwichspread

Hoe maak je sandwichspread?

In de supermarkt verkrijgbaar in veel verschillende smaken: sandwichspread. Een heerlijke frisse groentespread voor op je brood of toast. Jammer genoeg kun je slechts weinig van deze ingrediënten “puur” noemen. Maak het daarom zelf! Bron: puurgezond.nl


Rasp 100 gram witte kool en 1 wortel (of kleine winterpeen). Snij 1 bosuitje in kleine ringetjes en 2 kleine augurken in blokjes. Doe alle groenten in een kom. Schep bij de groenten 250 ml Griekse yoghurt en roer goed. Breng op smaak met een ½theelepel citroensap en 1 eetlepel knoflookolie. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Roer het geheel nog 1 keer goed door en doe de spread in een grote jampot. Je kunt de spread zo'n 4 dagen in de koelkast bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print