maandag 11 mei 2015

foe yong hai

Hoe maak je foe yong hai?

Echt zo’n gerecht dat je of alleen bij de Chinees eet of haalt of dat je standaard met behulp van een zakje maakt. Maar als je weet hoe eenvoudig je het zelf kunt maken, wil je niet meer anders. Bovendien kan je dan zelf volop variëren met de vulling.


Maak eerst de saus. Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze in 1 eetlepel zonnebloemolie. Rasp een stukje verse gember (ca. 3 cm) fijn boven de pan en bak de gember even mee. Voeg 1 groot blikje tomatenpuree toe en bak deze even mee. Doe er dan 2 eetlepels ketjap1 eetlepel (rijst) azijn en ca. 2 kopjes water bij. Maak op smaak met peper en zout en eventueel een beetje gembersiroop (of honing).
Klop voor 4 personen 8 eieren los. Snij 1 prei, 1 rode paprika, 2 worteltjes, 1 groene peper en 5 takjes peterselie fijn en schep dit met ongeveer 100 gram blokjes gare kip of ham door de eieren. Breng op smaak met peper, een beetje zout, mespunt komijn en mespunt gemalen koriander.
Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag 2 eetlepels zonnebloemolie en schenk het eimengsel hierin. Laat het in ongeveer 20 minuten stollen boven een zacht vuurtje. Je kunt ook 4 kleinere omeletten bakken. Serveer de omelet met de zoetzure tomatensaus, gekookte rijst en bijvoorbeeld gekookte boontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print