zondag 14 juni 2015

wortelcake

Al heel lang wilde ik een keer wortelcake of worteltaart maken. Helaas zit daar vaak veel witmeel en suiker in. Tsjaa hoe pak ik dat aan? Het recept van de havermoutcake is al heel lang een groot succes. Ik heb  daarom het recept van de havermout-appelcake als basis gebruikt. Ik heb er wortel aan toegevoegd en wat andere kruiden gebruikt. Het is een heerlijke kruidige cake geworden.

Wat heb je nodig?
een keukenmachine, cakeblik, oven
  • 250 gram wortelen
  • 120 gram dadels
  • 50 gram amandelen
  • 75 gram walnoten in kleine stukjes
  • 150 gram havermout
  • 100 gram rozijnen, een kwartier weken in warm water
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • theelepel baking soda
  • theelepel citroen sap
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • Boter om het cakeblik in te vetten
Hoe maak je de wortelcake?
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en
  2. Rasp de wortelen in slierten. Ik heb dit met de keukenmachine gedaan.
  3. Doe de wortelen in de keukenmachine of laat het in keukenmachine zitten. Bestrooi de wortelen met de kaneel en zorg dat het over alle wortelen verdeeld is
  4. Voeg de bananen, de dadels, de amandelen en de havermout bij de wortelen. Zet de keukenmachine aan laat deze draaien tot het een egale massa is.
  5. Voeg nu de eieren, de koekkruiden en de baking soda en het sap van de citroen toe aan het beslag. Zet de keukenmachine nog even aan en zorg dat alles goed gemengd is.
  6. Schep nu de rozijnen en de walnoten door het beslag heen.
  7. Schep het beslag in het ingevette cake blik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is. Zet de cake nu voor 60 minuten in de voorgewarmde oven.
  8. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de oven haalt.
Geniet ervan!
wortelcake
wortelcake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print