donderdag 25 juni 2015

rucollapesto

Deze rucolapesto is heerlijk op een stukje brood of bij een stukje vlees. Bovendien is het lekker makkelijk te maken en kan werkelijk iedereen het!
Wat heb je nodig voor rucolapesto;
  • 75 gram pijnboompitten
  • 100 gram rucola
  • olie
  • zout
  • peper
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram parmezaanse kaas
Begin met het wassen van je rucola. Ik pluk de rucola uit een zinken bak die hier in de tuin staat en moet dus goed opletten dat ik alle beestjes en zand goed verwijder, wassen dus! Koop je rucola in een zakje dan alsnog raad ik altijd even aan om je groentes te wassen.
rucolapesto
Wist je trouwens dat als je rucola plukt dat het gewoon weer aangroeit? Je doet dus heel erg lang met zo’n bak! Het blijft niet eeuwig terug groeien natuurlijk maar je kunt er echt vaak van eten voor het plantje dood gaat!
Laat een koekenpan goed heet worden en rooster hier de pijnboompitten in totdat ze mooi bruin zijn. Laat de pijnboompitten afkoelen op een keukenpapiertje.
Ondertussen rasp je de parmezaanse kaas. Dit hoeft niet superfijn, je maalt het immers zo meteen ook nog in een keukenmachine. Pers het teentje knoflook uit of snij deze even fijn met een mesje. Ook hier geldt weer; het hoeft niet superfijn!
Doe de parmezaanse kaas samen met de gewassen rucola, de knoflook en de pijnboompitten in de keukenmachine. Zet je keukenmachine aan en voeg tijdens het draaien een beetje olie toe. Iedere keer een hele kleine hoeveelheid totdat de rucolapesto de door jouw gewenste dikte heeft. Zoals je op de foto kan zien is mijn rucolapesto vrij grof, dat vind ik bij rucolapesto het lekkerst. Kijk dus echt gewoon wat jij lekker vind.
Als de rucolapesto klaar is proef je even en voeg je zout en peper naar smaak toe.
Serveer de rucolapesto met lekker donker brood of in combinaties met wat lekker groentes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print