zaterdag 4 februari 2012

Yoghurt pudding - taart

Nodig voor 1-2 of 3 toetjes of yoghurttaart
  • 240 gram magere yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine
  • flink wat zoetstof (natrena)
  • 120 gram ananas
  • 25 cc ananassap

Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp ze daarna goed uit.
Vermeng de ananas met de yoghurt. Ook even flink met de bus zoetstof strooien. Verwarm het ananassap even. Doe de gelatineblaadjes in het hete sap en roer het geheel door tot de gelatine is opgelost. Schep de yoghurt met de ananas door de gelatine en laat dit in de koelkast opstijven.

Tip van Top:
Maak hier 3 kleine toetjes van (80 ml zuivel, 1/2 stuk fruit circa) of 
snijd de pudding aan rand van de puddingvorm los en gebruik het als yoghurttaart voor bij de koffie. Zelf denk ik erover om 1/3 lange vinger als bodem te verkruimelen op een schoteltje of 1/3 biscuitje, (en dan pas de puddingvorm omkieperen), maar dat mag natuurlijk niet van de EGA.


per toetje/stukje yoghurttaart:




  • 50 gram ananas ( 1/3 blikje delmonte)
  • 80 gram yoghurt
  • 25 cc sap (1/3 gedeelte van het sap, totaal 75 cc in blikje delmonte)
  • zoetstof natrena
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1/2 lange vinger verkruimeld

          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print