dinsdag 7 februari 2012

babi pangang met chinees zoet zuur


  

babi pangang                                                          
135 gr kippenvlees 100 gram ui 50 gram tomatenpuree djahe Laos peper en zout knoflook ketjap asin sambal zoetstof citroensap, Het vlees in reepjes snijden en inwrijven met peper en zout djahe en citroensap. Bak het vlees snel aan beide kanten goed dicht en voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee, Voeg ketjap tomatenpuree en sambal en wat water toe en bind dit dan met wat maïzena Op smaak brengen met zoetstof.

Chinees zuur
Fijngesneden witte kool, rode paprika, evt. wortel, 25 gr ui, azijn, zoetstof, koenjit, peper, kruidenzout en djahe, Blancheer de groenten even in kokend water en laat het uitlekken, verwarm wat azijn met de kruiden en roer de groente er doorheen, maak het op smaak met zoetstof en eventueel nog kruiden en laat het geheel afkoelen, schep het zuur op een schaal en leg daar op de babi pangang.


Tip van Top
De chinese zuur was niet echt zoet-zuur. Meer zuur. En de atjar is ook niet geel geworden omdat ik geen koenjit had of kon krijgen. Daarom een ander recept voor Atjar gezocht. Volgende keer deze maar eens proberen. Met kurkuma (= koenjit). Daar wordt de atjar geel van schijnt. 




Ingrediënten voor 4 personen

450 gr witte kool 
50 gr wortel
300 ml azijn
150 ml water
75 gr suiker, natrena of vloeibare zoetstof
2 theel. kurkuma (= koenjit) 

Voorbereiding

Snijd de witte kool héél dun. Kant en klaar gesneden witte kool is hiervoor te dik gesneden.
Schrap de worteltjes schoon en snijd deze in plakjes. Snijd ze daarna in reepjes.

Bereidingswijze

Doe de suiker, azijn, water en kurkuma in een pan en breng het geheel aan de kook.
Voeg de kool en de wortel toe en kook dit 1 minuut.

Giet de kool af, vang het kookvocht op.
Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen. 
(De kool moet even uit het warme vocht anders wordt de kool te gaar).

Doe het vocht er weer bij, roer goed door en laat het geheel afkoelen tot gebruik.

Tip:
In een afgesloten jampot is deze atjar in de koelkast lang houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print