vrijdag 10 februari 2012

Hüttenkäse bij de lunch

met een beetje van duyvis.


  • 1 bakje Hüttenkäse (200 gram)
  • 1 zakje Duyvis dipsaus (kruiden)
  • 2 appels in (kleine) stukjes
  • 1/2 stengel bleekselderij in kleine stukjes 
  • 25 gram mayonaise
  • eventueel een klein scheutje magere yoghurt

Op basis van het EGA-dieet is dit recept voor 2 personen (of voor 2 dagen).

Tip van Top
Doe de helft in een bakje en neem het de volgende dag mee met 2 boterhammen (en een bord en mes) als lunch naar je werk.  Heel lekker met geroosterd brood!

________________________________________________________________


Variatierecept: Hüttenkäse met ananas (recept voor 1 persoon)

  • 100 gram Hüttenkäse (1/2 bakje)
  • gedeelte van een zakje Duyvis madras
  • 2 schijven ananas (Delmonte) fijngesneden met een klein beetje sap uit het blikje (25 cc)
  • 25 gram mayonaise

Dit alles door elkaar mengen en 60 gram bruin brood roosteren.
En je hebt een heerlijke makkelijke lunch.

_______________________________________________________________

nog meer opties:
  • Hüttenkäse met peer en beetje honing
  • Hüttenkäse met tomaat
  • Hüttenkäse met beetje prei erdoorheen en stukjes augurk
  • Hüttenkäse met EGA-jam voor een zoete variant



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print