zondag 12 februari 2012

Apfelstrudel


Hoe je van fruit heel snel een gebakje maakt. Gezond en ontzettend lekker!

recept voor 1 persoon:
Benodigdheden: 1 appel, kaneel, zoetstof.




Schil een zoete appel en boor deze uit met een appelboor.
Snij de appel in blokjes / partjes en strooi er (wat) kaneel over. Daarna eventueel ook iets zoetstof of bestrijk de stukjes appel met een beetje honing. Zet het anderhalve minuut - 2 minuten op vol vermogen  in de magnetron. Ook heerlijk met slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Tip van Top
Volgende keer doe ik er ook nog een paar druppels vanille essence overheen. Dan wordt het net Apfelstrudel. Daarvan vond ik onderstaand recept:


200 cc halfvolle melk, 15 gr maïzena, vanille essence, kaneel en zoetstof.

1. De appel schillen en in stukjes snijden
2. Bestrooi de appel met kaneel en wat zoetstof.
3. De appel op een schaaltje een paar minuutjes in de magnetron,
4. Een sausje maken van 200 cc halfvollemelk met 15 gr maïzena, wat zoetstof en een paar druppeltje vanille-essence.
5. Dit sausje over de warme appel schenken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print