zaterdag 4 februari 2012

Babi pangang met chinees zoet-zuur


recepten op basis van  4 personen:

Babi Pangang

  • 540 gram kippenvlees
  • 400 gram ui
  • 200 gram tomatenpuree
  • kruiden: djahe (gemberwortel), laos, peper en zout
  • knoflook
  • ketjap asin sambal
  • zoetstof (natrena)
  • citroensap
  • maizena
Het vlees in reepjes snijden en inwrijven met peper en zout, djahe en citroensap.
Bak het vlees snel aan beide kanten goed dicht en voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee. Voeg ketjap, tomatenpuree, sambal en wat water toe (1 kleine mok) en bind dit dan met wat maïzena. Op smaak brengen met (vloeibare) zoetstof.

Chinees zoet zuur
  • fijngesneden witte kool
  • rode paprika in reepjes
  • 100 gram ui 
  • zoetstof
  • azijn 
  • kruiden: koenjit, peper, kruidenzout en djahe (gemberwortel)
Blancheer de groenten even in kokend water en laat ze uitlekken. Verwarm wat azijn (groenten moeten onder staan) met de kruiden en roer de groenten erdoor. Maak op smaak met zoetstof en eventueel nog kruiden. Laat het afkoelen. Schep het zuur op een schaal en leg daar de babi pangang op.

Erbij:
400 gram (gekookte) rijst.

Tip van Top
In beide gerechten ook wat ananas-sap (delmonte, ananas op eigen sap)  gedaan voor de lekkere zoete smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print