woensdag 29 februari 2012

EGA-poffert

vandaag EGA-poffert ( in klein formaat) gemaakt  met:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dopje vloeibaar zoetstof
  • 25 gram krenten (kunnen ook rozijnen zijn geweest)
  • 100 gram gedroogde abrikozen (aan stukjes)

Wanneer ik dit kleine cakeje in 10 nog kleinere ieniemienie stukjes snijd dan telt dit voor de EGA als
1/10 vrucht (abrikoos) en 1/10 vrucht (rozijnen/krenten) en 1/10 yoghurt en 15  gram bloem.
De verhoudingen hierboven kloppen, alleen zitten er misschien iets te veel abrikozenstukjes in een plakje. Maar de smaak is weer lekker.

Tip van Top
Let op dat je poffert niet droog kookt. Ik had het vuur 2 1/2 uur wat te hoog vermoed ik. Ook kwam mijn poffert omhoog drijven (kwam natuurlijk ook door het zelfrijzend bakmeel dat erin zat misschien) omdat hij niet zo zwaar was. Iets minder water toen in de pan gedaan (tot de helft).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print