zondag 1 februari 2015

bananen walnoot ijs

Bananen walnoot ijs

Banaan walnoten ijs
Bananen walnoot ijs
Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt ijs.  Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten. Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).
Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!
Wat heb je nodig voor 2 porties:
  • 2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
  • klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
  • 1 theelepel geraspte kokos
  • optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)
Hoe maak je het klaar:
  1. Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  2. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  3. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  5. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
Direct opeten of invriezen voor later gebruik.
Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.
Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege.

Bron: Linda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print