RECEPT MEXICAANSE KRUIDENMIX
Hieronder vind je een kruidenmix met een Mexicaans tintje. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om je gehakt te kruiden voor bij de taco’s of om een (kidney) bonenschotel te maken. Het is voldoende voor ongeveer 500 gram gehakt, kip of iets anders.
INGREDIËNTEN
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 1 theelepel cayennepeper (of meer als je van pittig houdt)
• 1 theelepel maizena
• 2 theelepels uienpoeder
• ½ theelepel paprikapoeder
• ¼ theelepel knoflookpoeder
• ½ theelepel komijnpoeder (djinten)
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 1 theelepel cayennepeper (of meer als je van pittig houdt)
• 1 theelepel maizena
• 2 theelepels uienpoeder
• ½ theelepel paprikapoeder
• ¼ theelepel knoflookpoeder
• ½ theelepel komijnpoeder (djinten)
BEREIDING
1. Meng alle ingrediënten in een droog bakje door elkaar
2. Bak de ingrediënten die de langste bereidingstijd hebben (zoals het vlees)
3. Voeg de kruidenmix toe
4. Voeg de ingrediënten toe die een korte bereidingstijd hebben (zoals bosui of verse kruiden)
5. Serveer met knapperige sla, frisse tomaten en wat geraspte kaas
6. Eet smakelijk!
2. Bak de ingrediënten die de langste bereidingstijd hebben (zoals het vlees)
3. Voeg de kruidenmix toe
4. Voeg de ingrediënten toe die een korte bereidingstijd hebben (zoals bosui of verse kruiden)
5. Serveer met knapperige sla, frisse tomaten en wat geraspte kaas
6. Eet smakelijk!
Ik kan alleen maar zeggen: Tex Mex, Knorr en Honig pak maar in, ik maak het voortaan zelf wel! 

Geen opmerkingen:
Een reactie posten