donderdag 12 februari 2015

pizza met bloemkookbodem



De meest geliefde topic van In love with health is weer aan de beurt! ‘Skinny wednesday’ . Dit is een heerlijk recept dat als vervanging dient van onze guilty pleasures. Wil jij graag de skinny variant van jouw guilty pleasure terug zien? Laat dan een reactie achter en wie weet ga ik daarmee aan de slag en post ik hem op de website.

Pizza staat zeker in mijn top 3 van guilty pleasures. Met minstens 1000 kcal en al die verzadigde vetten is dit nou niet echt healthy. Daarom is er nu de bloemkool pizza. Een goede en skinny variant boordevol groenten.

Zoals ik al eerder heb gemeld, komen er de aankomende tijd meer gezonde pizzavarianten op de site. Want ik denk dat pizza niet alleen mijn guilty pleasure is hihi! Deze gezonde variant is met een bodem van bloemkool en geloof mij je zal de originele pizza bodem niet eens missen! De bloemkool wordt lekker knapperig als je hem in de oven bakt. Net zoals de echte bodem van een pizza. Kies voor de topping jouw favoriete groentjes en beleg daar de bloemkool bodem mee.

Een verantwoorde avondmaaltijd, met de smaak van echte pizza. Try it to believe it!

Wat heb je nodig voor 1 pizza:

1 grote bloemkool
1 ei
1 paprika
100 gram snoeptomaten
1 rode ui
150 gram hüttenkäse
Verse tomatensaus
Verse basilicum
Zout, peper & oregano kruiden

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook in een pannetje met water in 8 minuten gaar.

Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Schep de gare bloemkool in een keukenmachine en mix tot dat de bloemkool helemaal fijn is.

Schep de bloemkoolpulp in een schone theedoek en wring goed uit. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk!

Meng de bloemkool met een ei en wat zout, peper en oregano kruiden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en een beetje olijfolie en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt.

Bak de bodem voor 30 minuten in de oven.

Terwijl de bloemkoolbodem in de oven staat, kun je je gekozen groenten voor de topping in stukjes snijden.

Breng de verse tomatensaus op smaak met oregano en wat peper en zout.

Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus.
Beleg de bodem hierna met al je favorieten en gesneden groenten en de hüttenkäse. Garneer met verse basilicum.

Bak de bloemkoolpizza in 10 minuten af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print