zaterdag 28 april 2012

Turkse maaltijd bij je thuis

Benodigheden ( 4 personen)

  • 6 ons rundergehakt (135 gram voor vrouwen en 185 gram voor mannen)
  • 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes (of kleine voorgekookte krieltjes in plakjes)
  • 3 theelepeltjes gedroogde knoflook of 3 teentjes knoflook
  • 300 gram gesnipperde ui
  • heel fijn gehakte verse peterselie
  • 4 theelepeltjes komijn
  • zout en peper
  • gepureerde paprika (1 paprika met staafmixer pureren)
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 glaasjes water
  • 60 gram bloem


Bereiding
Meng het gehakt met knoflook, ui, gehakte peterselie, zout en peper. Maak kleine ovalen balletjes van het gehakt. Rol ze door de bloem en bak ze om en om bruin in een anti aanbakpan. Haal ze daarna uit de pan. Bak vervolgens in dezelfde pan de aardappelschijfjes met paprikastukjes. Voeg de tomaten uit blik en de gepureerde paprika toe. Laat het een paar minuten stoven en voeg er wat water, zout en peper aan toe. Breng het aan de kook. Doe de gehaktballetjes erbij en laat het 20 minuten op een klein pitje stoven.

TURKSE SALADE

  • 1 komkommer, 4 ontvelde (vlees)tomaten in grove stukken gesneden,
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 2 uien in ringen gesneden
  • sap van 1 citroen (of paar kneepjes uit de citroenfles)
  • zout en peper
  • fijn gesneden peterselie


Alles goed door elkaar mengen en als laatste de peterselie erover.


Tip van Top
Volgende keer kruid ik de gehaktballetjes met een half zakje versteegh kruiden. We zijn gewend om ze wat pittiger te eten. En doe ik een scheutje naturel salaris door de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print