Benodigdheden:
Als het geheel niet helemaal een massa is wat melk toevoegen.
Bereiding:
je maakt balletjes van het deeg (ongeveer ter grootte van een pingpongballetje) en legt ze op een ingevet of met bakpapier beklede bakplaat. Je drukt de bolletjes wat plat en bakt de koekjes gaar in 25 minuten op 160 graden.
Tip van Top:
Leg de deegbolletjes niet te dicht tegen elkaar want de koekjes gaan uitlopen tijdens het bakken.
EGA recept havermoutkoekjes (voor 10 personen)
- 250 gram havermout
- 250 gram rozijnen
- 10 eetlepels olie (zonnebloem)
- 150 gram bloem
- 10 scheutjes melk
- 10x beetje vloeibare zoetstof
- vanille essence
- honing
- Eventueel 10x een snufje kaneel
Hulpmiddelen
Beslagkom, 2 kleine lepels, bakplaat met panfitvel erop
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 graden
Bereidingswijze
Havermout, rozijnen, olie en een scheutje melk mengen (niet te veel melk ineens ongeveer 1 tot 2 eetlepels het deeg moet namenlijk stevig zijn). Naar smaak zoetstof toevoegen en een dopje vanille ensence . Met behulp van twee kleine lepels koekjes maken en op de bakplaat (met panfitvel) leggen. Ongeveer 10 miuten bakken in de oven tussendoor eventjes kijken i.v.m de rozijnen snel zwart kunnen worden (dan de oven een beetje lager zetten).
Serveertips
Bij het deeg eventueel nog een snufje kaneel toevoegen , smaakt net weer even anders.
Severen met 1 eetlepel honing en een beker melk. Bevat ook een portie fruit = 25 gram rozijnen.
Severen met 1 eetlepel honing en een beker melk. Bevat ook een portie fruit = 25 gram rozijnen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten