donderdag 12 april 2012

Havermoutkoekjes

recept havermoutkoekjes (voor ca. 25 koekjes)
Benodigdheden:



  • 250 gram  havermout
  • 200 gram  zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram  rietsuiker of ahornsiroop (je kan ook minder suiker toevoegen) / 50 gram stevia zoetstof
  • 50 ml zonnebloemolie (mijn collega doet  er altijd minder zonnebloemolie bij)
  • 2 eieren
  • eetlepel dieetmagarine
  • snufje zout
  • kaneel
  • appel (grof geraspt)
  • walnoten (fijn gehakt of andere noten)
  • handje rozijnen


  • Als het geheel niet helemaal een massa is wat melk toevoegen.

    Bereiding: 
    je maakt balletjes van het deeg (ongeveer ter grootte van een pingpongballetje) en legt ze op een ingevet of met bakpapier beklede bakplaat. Je drukt de bolletjes wat plat en bakt de koekjes gaar in 25 minuten op 160 graden.


    Tip van Top:
    Leg de deegbolletjes niet te dicht tegen elkaar want de koekjes gaan uitlopen tijdens het bakken.




    EGA recept havermoutkoekjes (voor 10 personen)

    • 250 gram havermout
    • 250 gram rozijnen 
    • 10 eetlepels olie (zonnebloem) 
    • 150 gram bloem 
    • 10 scheutjes melk 
    • 10x beetje vloeibare zoetstof 
    • vanille essence
    • honing
    • Eventueel 10x een snufje kaneel

    Hulpmiddelen

    Beslagkom, 2 kleine lepels, bakplaat met panfitvel erop

    Voorbereiding

    Oven voorverwarmen op 225 graden

    Bereidingswijze

    Havermout, rozijnen, olie en een scheutje melk mengen (niet te veel melk ineens ongeveer 1 tot 2 eetlepels het deeg moet namenlijk stevig zijn). Naar smaak zoetstof toevoegen en een dopje vanille ensence . Met behulp van twee kleine lepels koekjes maken en op de bakplaat (met panfitvel) leggen. Ongeveer 10 miuten bakken in de oven tussendoor eventjes kijken i.v.m de rozijnen snel zwart kunnen worden (dan de oven een beetje lager zetten).

    Serveertips

    Bij het deeg eventueel nog een snufje kaneel toevoegen , smaakt net weer even anders.
    Severen met 1 eetlepel honing en een beker melk. Bevat ook een portie fruit = 25 gram rozijnen.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    print