maandag 9 april 2012

Tortilla's zelf maken


Tortilla wraps zelf maken4 stuks
1/4 mok koud water
1 mok volkorenmeel (of attameel, surianaams volkorenmeel),   1/4 tl. bakpoeder,  1/4 tl. zout, 1,5 tl. olie 

Droge ingredienten in keukenmachine mixen en olie erbij , tot de deegbal los komt 2 minuten in machine kneden. Deeg in 4 bollen delen, 10 minuten laten rusten. Elk portie op een met bloem bestoven aanrecht DUN uitrollen. Op grillplaat of bakpan met een beetje olie bakken, omdraaien als er kleine belletjes ontstaan.

Eet smakelijk!

Hoeveelheden nog niet op basis van EGA



Ingrediënten voor meerdere porties

Ingredienten mengen en het deeg 5 minuten kneden. Afdekken met een vochtige doek en een half uur laten rusten. Deeg in 6 stukken verdelen. Van elk stuk een balletje maken en dit uitrollen. Verhit een koekepan en bak de tortilla's een minuut per kant in een droge pan of evt met een beetje olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print