Benodigdheden voor 4 personen:
- 540 gram gehakt
- 300gram courgette in blokjes
- 200 gram gesnipperde ui
- 1 bakje champignons / 1 prei / 3 paprika's
- 2 pakjes tomatenblok
- Italiaanse kruiden (2 lepels bolognese ega-kruiden)
- teentje knoflook (4 theelepels knoflook fijn)
- 160 gram lasagnebladen
Bechamelsaus:
- 25 gram boter
- 15 gram bloem
- 600 cc Elk-melkpoeder
- evt. iets bouillon
- bouillonpoeder (2 theelepels bouillon EGA)
- 2 blokjes diepvriesspinazie ( 1/2 zak verse spinazie)
- peper/knoflookkruiden/kruidenzout EGA
Bak
het gehakt rul en voeg de groente en kruiden toe. Voeg daarna de tomaatblokjes
met het tomatensap toe en laat even pruttelen. Neem ovenschaal en schep laagje saus
in de schaal. Leg daar lasagnevel op en laagje saus enz. Eindig met saus.
Verwarm oven op 200 graden. Laat de lasagne in half uurtje gaar worden. Maak
intussen een roux van bloem en boter en de melk er aan toe en evt wat bouillon
tot er een gevonden saus ontstaat. Schep als laatste de spinazie erdoor en maak
op smaak met de kruiden. Doe als de lasagne gaar is de bechamelsaus er
overheen.
Met dank aan Manon ten Hove, cursusleidster EGA.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten