dinsdag 17 april 2012

heerlijke zomerse hapjes





RAUWKOST-TORENTJE (foto volgt)
Plakje komkommer (met schil) en daar bovenop een bergje gekleurde rauwkost 

INGREDIËNTEN (rauwkost)
  • bleekselderij
  • komkommer
  • paprika rood 
  • paprika groen
  • beetje kruidenzout
Bereiding: alles fijn maken (in de turbomax van tupperware)
Variatie: Dit kan natuurlijk ook met andere soorten rauwkost (augurken, tomaat, radijs, bosuitje) 



TATZIKI 
INGREDIËNTEN
  • 75 cl Griekse Yoghurt 
  •  2 komkommers 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 1 eetlepel munt
    Schil de komkommers en schaaf ze dan in lange dunne reepjes. Doe de reepjes in een vergiet, voeg een klein beetje zout toe en druk de komkommer tegen het vergiet aan met je handen zodat het wat van zijn water loslaat. Meng de komkommer reepjes in de yoghurt. Pers de knoflookteentjes fijn en voeg ze hier aan toe. Roer tenslotte nog de olijfolie en citroensap er doorheen. Breng het geheel nog op smaak met de munt en een snufje zout.
Tip van Top
Omdat je bij de EGA 500 ml zuivel mag en Griekse Yoghurt twee maal zoveel meetelt als gewone yoghurt, kan je ook een mengsel maken van gewone yoghurt en (romige) griekse yoghurt. 

PAPRIKASTENGELS IN LEUK BAKJE
Rode, groene, gele en oranje paprika's

Bereiding:
Snijd het bovenste stuk van 1 (kleine) paprika eraf en hol deze paprika uit.
Snijd de andere paprika's in repen en zet deze repen in de uitgeholde paprika.
Lekker snacken.


SELLERIESALADE 
INGREDIËNTEN
  • knolselderij (stukje in fijne reepjes gesneden;  het moet er wel een beetje uitzien)
  • magere yoghurt
  • kruidenzout
  • honing (eventueel)
  • geraspte appel (eventueel)
Heerlijk op een plakje rettich 


FILET - AMERICAIN 
  • 50 gram ossenworst mengen met ui-snippers (lunchgerecht) 
Heerlijk (als) broodbeleg of op een toastje 


FILET AMERICAN (BROODBELEG)

Ingrediënten:
50 gram tartaar
25 gram ui
1 volle theelepel tomatenpuree
kruiden (naar smaak)
1 theelepel verse groene peperkorrels (uit potje, op water)
25 gram mayonaise


Methode:
1.Snijd de tartaar in stukken van ca. 2 centimeter
2. Doe ze in een hakmolentje
3. Doe de ui, de tomatenpuree en de mayonaise erbij
4. Laat alles goed fijn hakken
5. Doe alles in een bakje/schaaltje en roer de peperkorrels en de kruiden erdoor


Tip:
1. Als je niet van peperkorrels houdt, kun je deze weglaten.
2. Je kunt evt. ook een teentje knoflook toevoegen. Deze moet dan wel meegehakt worden.
3. Op de dag zelf (liefst nét voor je maaltijd) klaarmaken omdat het rauw vlees is.




OOK LEKKER ALS HET (NOG) GEEN ZOMER IS!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print