vrijdag 30 maart 2012

snelle appelmoes



Schil 3 goudreinetten, snijd ze in partjes en doe die met 3 eetlepels water in een pan. Laat de appelstukjes afgedekt op hoog vuur in 5 minuten zacht en gaar worden en gebruik een stamper om er grove moes van te maken. Beetje zoetstof misschien erbij voor de liefhebbers.

Recept appelmoes (groter portie):
2 kilo goudreinetten of andere moesappels
2-4 el suiker zoetstof
150 ml water

Goudreinetten schillen en de klokhuizen goed verwijderen (niets vervelender dan harde vliesjes in je appelmoes). In stukjes snijden en in een hoge pan doen (minder bodem, voldoende inhoud). Suiker er over scheppen: hoe rijper de appels, hoe minder suiker er nodig is. Voeg water toe, ongeveer 150 ml, zodat er ongeveer 1,5 cm water op de bodem van de pan staat. Dit voorkomt aanbranden! Breng het geheel aan de kook en zet het meteen zo laag mogelijk dat het nog net pruttelt. Ook afhankelijk van de rijpheid van de appels is de kooktijd: 20 min voor onrijpe appels, rijpe appels kunnen 5 min korter. De appelmoes na het koken even stevig doorroeren en laten afkoelen, Wil je gladde appelmoes, haal er dan even de staafmixer doorheen. Afgesloten bewaren in de koelkast of diepvries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print