zaterdag 31 maart 2012

filet américain (zelfgemaakt)

  • 1/2 tartaartje (50 gram)
  • 25 gram mayonaise
  • kruidenzout (of snufje zout en peper)
  • teentje knoflook
  • 1/2 uitje
Lekker met 2 bruine geroosterde boterhammen (Let op: dit is een lunchgerecht)

Broodje filet Americain met ei, kappertjes, ui en augurk

4 personen (voor 1 persoon staat tussen haakjes) 

Nodig voor de filet Americain:
200 (50) gr tartaar
1 ( ¼ ) el mayonaise
1 ( ¼ ) el tomatenpuree
2 ( ¼ ) el zonnebloemolie
½ tl (snufje) kerriepoeder
1 ( ¼ ) tl knoflookpeper kruiden EGA
2 ( ½ ) tl citroensap uit een flesje
1 ( ¼ ) tl mosterd
4 (1) druppels worcestersaus
4 (1) druppels zoetstof
snufje zout naar smaak

Verder nog nodig:
4 (1) pistoletjes bruin, of harde bruine bollen van elk 60 gram,
4 (1) hardgekookt ei gepeld en afgekoeld in plakjes, 80 (20) gram ui fijngesnipperd, 1 (2 tl) el kappertjes, 1 ( ¼ ) zure augurk fijngehakt, peper en zout naar smaak of knoflookpeper kruiden van de EGA, paar blaadjes sla, plakken tomaat, plakken komkommer.

Bereiding:
meng alle ingrediënten voor de filet Americain heel erg goed door elkaar. Laat een uurtje staan in de koelkast zodat alle smaken goed door elkaar trekken. Snijd een broodje open (bak de pistoletjes eerst in de oven. Besmeer het broodje met ¼ van de filet, leg hierop het ei in plakjes, bestrooi met peper en zout of de knoflookpeper kruiden, doe hierop de ui, de kappertjes en de augurk.
Leg blaadjes sla op een bord, leg hierop het open broodje en garneer de rand met plakken tomaat en komkommer.

Bevat: 1 x vlees, 1 ei, ¼ el tomatenpuree, 20 gr verplichte groentenen en 12,5 gr vet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print