dinsdag 13 maart 2012

Aspergesalade

Ingrediënten voor 1 personen

1 el mayonaise
3 el magere yoghurt 50 cc
1 el tomatenpuree
kruidenzout, wat peper & paprikapoeder
200 gram gesneden (gekookte) asperges 
100 gram gesneden meloen (of ananas)
1 hardgekookt ei 
15 gram geraspte kaas (of 25 gram ham of 25 gram gerookte kip)
eventueel 1 theelepel worchestersaus

Bereiding
Maak een saus van mayonaise, yoghurt, tomatenpuree, kruidenzout en paprikapoeder.
alles mengen met elkaar. 
Koel serveren! 
Lekker met 2 geroosterde boterhammen

Heerlijk zomers gerecht ook!

Tip van Top
Asperges mogen onbeperkt van de EGA. Heerlijk met een eitje en ham (let op: dit is een lunchgerecht)
Serveer de salade als voorgerecht in een feestelijk groot wijnglas. Lekker met  60 gram stokbroodje van Bakkertje Bart. Brood van bakkertje Bart is licht brood. Daar mag je een groter stuk van nemen dus!



Ingrediënten voor 2 personen

1 zak geschilde aspergestukjes (300 g)
2 el (citroen)mayonaise
100 g ham- of gerookte zalmreepjes
1 el bieslook, fijngehakt

Bereiding
Kook de aspergestukjes in een bodem water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet de aspergestukjes af en spoel ze onder stromend water koud. Laat ze goed uitlekken.
Schep de mayonaise met de ham- of zalmreepjes door de asperges.
Voeg de bieslook toe en breng de aspergesalade op smaak met zout en peper.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print