zaterdag 3 maart 2012

huzaren- of vissalade

Huzarensalade voor 4 personen

Ingrediënten 
  • 400 gram soepvlees (gaar) 
  • 400 gram aardappels(gaar) 
  • 200 gram zilveruitjes (zoet-zuur) 
  • 300 gram erwtjes (2 blikjes bonduelle) 
  • 12-16 augurkjes (zoet-zuur) 
  • worteltjes (1 blikje bonduelle) of een aantal verse worteltjes 
  • 2 appels (+ scheutje citroensap tegen het verkleuren)
  • 100 gram mayonaise 
  • 4 theelepels mosterd 
  • paprika poeder, peper 
  • (eventueel) 200 cc magere yoghurt 
Door het vlees te vervangen door vis uit blik maak je ook heel makkelijk een vissalade.

Nodig:
Keukenmachine of fijne rasp en een ruime kom.

Eigenlijk heel makkelijk dit recept. Maak alle ingredienten fijn d.m.v een keukenmachine, rasp of door ze heel fijn te snijden. Voeg alles in een ruime kom. Doe er de mayonaise, mosterd, peper en paprikapoeder bij en roer alles goed door. Mocht je de salade te droog vinden dan kun je er nog 50 cc magere yoghurt doorheen doen. (tel dat dan wel mee voor de melk totalen) Laat het geheel nog een uurtje in de koelkast staan om de smaken goed te vermengen.

Totalen volgens EGA: 1 vlees, 125 gr verplichte groenten, 25 gr vet, 1/2 fruit, (evt. 50 cc melkproduct)

Tip van Top
Lijkt me een lekker recept voor de zomer. Helaas krijg je er geen wijntje met stokbroodje bij. 
sla mag dan natuurlijk wel weer;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print