En dit eten we deze week. Nog wel even de juiste EGA-hoeveelheden bepalen voor dit recept.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 75 minuten in oven
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 2 (rode) paprika's
- zout (versgemalen zeezout)
- (zwarte) peper
- provençaalse kruiden
- knoflook
- 4 x 75.gram uien
- 4 x 50 gram (1 courgette?)
- 1 doosje champignons
- 600 gram kippenboutjes ( 4 x 100 gram vlees)
- 4 tomaten
olijfolie
Aubergine, courgette, paprika in hapklare brokken snijden, champignons 1 of 2 keer doorsnijden, ui in grove ringen snijden en alles gemengd in een ovenschaal doen (aubergine een beetje onderop, want die heeft het meeste vocht nodig om gaar te worden). Bovenop kippenboutjes leggen en tomaten. Je kunt het geheel kruiden met peper en zout, provencaalse kruiden, knoflook of wat je maar lekker vindt,
De schaal vijf kwartier in de oven zetten op 200 graden.
Serveer de ovenschotel met 100 gram rijst, pasta, of aardappel (per persoon).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten