maandag 19 maart 2012

Pesto, rood of groen



Ingrediënten

- 200 gram zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels geroosterde pijnboom-pitten
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram verse basilicum
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels (balsamico) azijn

Bereidingswijze

Je neemt de staafmixer of de keukenmachine, daar doe je alle ingrediënten in. Dan maal je alles goed fijn totdat je een lekker pesto prutje hebt, nu neem je de olijfolie en die schenk je er heel voorzichtig bij het gemalen prutje totdat het een mooi egaal geheel is.
Echt super lekker en super simpel. En veel lekkerder dan uit een potje.

Dit recept kwam ik tegen. Nooit geweten dat pesto ook kaas bevat. Een pesto-puur-recept, maar niet helemaal volgens del EGA. Ook de hoeveelheden kloppen niet. Maar ik ga 'm wel proberen ...


Tip van Top
Lijkt me lekker als hartig broodbeleg. In een jampotje kun je de pesto één tot twee weken in de ijskast bewaren.



een bosje basilicum
een half bosje bladpeterselie
2 teentjes knoflook (even platpersen)
een theelepel grof zeezout
een eetlepel pijnboompitten
olijfolie
PESTO MET BASILICUM
Van de basilicum alleen de blaadjes gebruiken – niet de stelen.
Zet het mes in de keukenmachine en meng snel alle ingredienten - behalve de olijfolie - hak kort met de pulse-knop.
Het moet een rulle massa blijven.
De olijfolie op het laatst in kleine scheutjes toevoegen.
Niet te veel, het mag niet de struktuur van ‘appelmoes’ krijgen (zoals in gekochte potjes).
Er hoort nog geraspte parmezan in maar dan bederft het veel eerder. Doe dat alleen als je de saus voor pasta wilt gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print