Ingrediënten
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels geroosterde pijnboom-pitten
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram verse basilicum
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels (balsamico) azijn
Bereidingswijze
Je neemt de staafmixer of de keukenmachine, daar doe je alle ingrediënten in. Dan maal je alles goed fijn totdat je een lekker pesto prutje hebt, nu neem je de olijfolie en die schenk je er heel voorzichtig bij het gemalen prutje totdat het een mooi egaal geheel is.
Echt super lekker en super simpel. En veel lekkerder dan uit een potje.
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram verse basilicum
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels (balsamico) azijn
Bereidingswijze
Je neemt de staafmixer of de keukenmachine, daar doe je alle ingrediënten in. Dan maal je alles goed fijn totdat je een lekker pesto prutje hebt, nu neem je de olijfolie en die schenk je er heel voorzichtig bij het gemalen prutje totdat het een mooi egaal geheel is.
Echt super lekker en super simpel. En veel lekkerder dan uit een potje.
Dit recept kwam ik tegen. Nooit geweten dat pesto ook kaas bevat. Een pesto-puur-recept, maar niet helemaal volgens del EGA. Ook de hoeveelheden kloppen niet. Maar ik ga 'm wel proberen ...
Tip van Top
Lijkt me lekker als hartig broodbeleg. In een jampotje kun je de pesto één tot twee weken in de ijskast bewaren.
een bosje basilicum een half bosje bladpeterselie 2 teentjes knoflook (even platpersen) een theelepel grof zeezout een eetlepel pijnboompitten olijfolie | PESTO MET BASILICUM Van de basilicum alleen de blaadjes gebruiken – niet de stelen. Zet het mes in de keukenmachine en meng snel alle ingredienten - behalve de olijfolie - hak kort met de pulse-knop. Het moet een rulle massa blijven. De olijfolie op het laatst in kleine scheutjes toevoegen. Niet te veel, het mag niet de struktuur van ‘appelmoes’ krijgen (zoals in gekochte potjes). Er hoort nog geraspte parmezan in maar dan bederft het veel eerder. Doe dat alleen als je de saus voor pasta wilt gebruiken. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten