woensdag 21 maart 2012

Appeltaart

foto: appeltaart moet nog in de oven


Ingrediënten (12 personen)
  • 2 zakjes elk magere melkpoeder (te koop bij Jumbo)
  • 120 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 kilo appels 
  • 2,5 dl warm water 70C
  • 2 theelepels rumaroma
  • rozijnen
  • iets zout
  • zoetstof
  • kaneel
Bereidingswijze: 
schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi deze appelschijfjes met kaneel en zoetstof. Doe de Elk en het bakmeel in een beslagkom. Voeg hieraan het warme water toe. Zorg dat dit goed warm is anders krijg je het beslag niet goed. Roer dit tot een glad beslag en voeg tot slot rumaroma toe. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe dan pas het beslag op de bodem van een bakvorm 24 cm. Strooi er wat appelschijfjes op druk dit goed aan. Strooi er dan een paar rozijnen op en vervolgens weer een laagje appels en rozijnen, herhaal dit tot alle appels op zijn. Bak de appeltaart vervolgens 75 minuten in voorverwarmde oven (160 graden)

Deze gaan we vrijdag bakken!
Let op: 65 minuten in heteluchtoven op 150 graden gebakken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print