vrijdag 20 juli 2012

griekse salade


Nodig voor 4 personen:
250 g smaaktomaten
2 kleine komkommertjes of ½ gewone
1 rode ui
120 gram feta (voor EGA lunch-salade, 30 gram kaas per persoon)
2 handjes kalamata-olijven
1 tl oregano
1 scheut olijfolie
1 scheutje rodewijnazijn
zout en peper uit de molen

Doen:
Snij de tomaat en komkommer in decoratieve stukjes, het formaat is geheel naar eigen inzicht. Niet te groot, dat eet niet lekker, maar vooral niet te friemelig. Daarentegen kan de ui beter wel vrij fijn gesnipperd worden, rauwe ui eet niet prettig. Of maak flinterdunne ringen. Doe alles in een grote schaal. Giet er een lekkere straal olijfolie bij en juist weinig azijn. Bestrooi met zout, peper en oregano. Hussel door elkaar. Snij de feta in blokjes en strooi erover, samen met de olijven.

Tips:
  1. Opvallendste constatering: in deze salade zit geen sla. Die hoort er officieel namelijk niet in. Maar wie er alsnog slablaadjes door wil husselen, heeft uiteraard mijn zegen.
  2. Weet je waar je voor een lekkere Griekse salade het beste inkopen kunt doen? Bij de Turkse winkel. Alle Grieks-Turkse haat en nijd ten spijt.
  3. Als je toch bij de Turk bent: ook heel lekker erdoor zijn een of twee van die lichtgroene puntpaprika's.
  4. Zeer belangrijk: koop een stuk lekkere, romig-brokkelige feta, niet zo'n potje voorgesneden nepblokjes uit Denemarken…
bron: kokenmetkarin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print