maandag 23 juli 2012

BBQ tips

Probeer zo min mogelijk sausjes te eten.


Sausjes zijn erg lekker, maar bevatten ook veel calorieën en vet. Geef je vlees meer smaak door het een paar uur te marineren. Maak een lekkere marinade van 
  • beetje zonnebloemolie
  • ketjap
  • knoflook 
  • en ui

Laat het brood staan.

Al voordat het eten begint staat vaak stokbrood met kruidenboter op tafel. Een paar broodjes kunnen geen kwaad maar probeer er niet teveel van te eten. Het stilt je trek niet en bevat veel calorieën.

Salades kunnen altijd. 
Maak ze wel zelf. Zo weet je zeker dat je niet teveel vet en calorieën binnen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een goed gevulde groene salade maken met tomaat, komkommer, lente-ui, tonijn, olijven en kappertjes.

4. Kies voor rood
Vind je het moeilijk om de sausjes te laten staan? Kies dan voor de rode varianten zoals; tomatenketchup, curry en barbecuesaus. Deze bevatten minder vet en calorieën dan de witte sauzen. Eet er toch niet teveel van. Alle sauzen bevatten veel zout en vaak suiker.

5. Eet wat minder vlees
Probeer te onthouden dat barbecueën vooral om de gezelligheid gaat. Vlees hoort erbij, maar kan je prima afwisselen door spiesjes met groente. Even grillen op de barbecue en je hebt een heerlijk gezonde snack. Als je toch vlees gebruikt kies dan voor magere varianten zoals; kipsaté, biefstuk en fricandeau. Of vis natuurlijk ;-)


6. Pof eens een (halve) aardappel 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print