Bietensalade met bieslook
- 300 gram gekookte bietjes
- 1 appel
- 1 eetlepel (appel)azijn
- 1 theelepel sojasaus
- 2 eetlepels olie
- bieslook
- evt. zout en peper
Wrijf de velletjes van 300 g gekookte bietjes af en snijd de bietjes in dunne reepjes. Schil 1 kleine appel en snijd ook deze in dunne reepjes. Klop in een schaal 1 eetlepel (appel)azijn met 1 theelepel sojasaus en 2 eetlepels olie tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de bietjes, appel en 2 eetlepels fijngeknipt bieslook erdoor. Laat de salade minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
Of anders gemaakt; gekookte rode biet met gekookte aardappelen, alles fijn gesneden in dobbelsteentjes, zilveruitjes erdoor en daarna zure haring eveneens in dobbelsteentjes.
En dan een flinke schep mayo (Volle Calvé) er op en smullen maar.
Je kan je hiervan helemaal rond eten, schijnt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten