zondag 26 april 2015

Quesadillas met zoete aardappel en spinazie

Een toppertje, dat heb ik vandaag voor jullie. Quesedilla’s, met een oranje tintje. Een leuke tip voor Koningsdag?
Quesedilla’s zijn gebakken wraps met daartussen een vulling. Lekker als lunch of maaltijd, maar ook als snack doet een quesedilla het niet verkeerd. Snijd de quesedilla in 6 of 8 stukken en je hebt een heerlijk hapje.
Deze quesedilla’s zijn gevuld met een lekker mengsel van  zoete aardappel, gebakken spinazie en mozzarella. Een hele mooie match. Een toevalstreffer, of eigenlijk een topper zoals ik al zei.

Quesedilla met zoete aardappel en spinazieBereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 16 hapjes of 2 personen (lunch of maaltijd)

  • 4 grote wraps
  • 2 zoete aardappels (medium)
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 10 tot 15 minuten gaar. Bak de spinazie in een lepel olijfolie in een koekenpan of wok aan. Breng op smaak met peper of zout. Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
Stamp de zoete aardappel fijn. Besmeer een wrap met de gepureerde zoete aardappel.  Beleg de zoete aardappel met de ui en verdeel de mozzarella er over. Verdeel er tot slot de gebakken spinazie over. Dek het spinaziemengsel af met een wrap.
Verwarm een koekenpan en bak hierin de wraps met vulling om en om aan tot de quesedilla mooi bruin kleurt en de mozzarella gesmolten is.
Snijd de quesedilla voor het serveren in punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print