zondag 1 maart 2015

tonijnsalade met avocado

Niets is zo lastig dan met feestdagen of verjaardagen bedenken hoe je allerlei lekkere hapjes op tafel kunt zetten, die dan ook nog eens gezond zijn. Daarom ben ik de afgelopen weken druk bezig geweest met onder andere een gezond kerstmenu en glutenvrije oliebollen. Vandaag laat ik je een andere lekkernij zien, namelijk een gezonde tonijnsalade met glutenvrije crackers. Die kun je feestelijk op tafel presenteren en iedereen zal ervan smullen.
Deze tonijnsalade is hartstikke gezond, omdat de standaard mayonaise of yoghurtdressing die je normaal bij tonijnsalade gebruikt, vervangen wordt door een avocado. Je prakt heel simpel een rijpe avocado fijn en door de textuur van avocado wordt je tonijnsalade dan alsnog heerlijk romig.
gezonde-tonijnsalade-met-avocado-glutenvrije-crackers-van-schar
Gezonde tonijnsalade met avocado en glutenvrije crackers
gezonde-tonijnsalade-met-avocado-glutenvrije-crackers-van-schar
Gezonde tonijnsalade met avocado en glutenvrije crackers
Zet een bakje met de tonijnsalade op een leuke serveerplank met wat glutenvrije crackers van Schar. Lekkere glutenvrije crackers vinden is nog een hele zoektocht geweest. Deze crackers van Schar zijn knapperig en blijven in vergelijking met andere glutenvrije crackers ook heel mooi ‘heel’; ze breken niet zo snel in 50 stukjes. Daarnaast is de smaak lekker neutraal en dat combineert heel fijn met de tonijnsalade, maar ook met een lekker kaasje (mocht je dat eten). Super lekker om op tafel te zetten en heel makkelijk te maken. In de grote verpakking zitten 6 kleinere pakjes. Ideaal, want je hoeft dus niet alle crackers in één keer op te eten en je kunt ze eventueel ook meenemen voor onderweg.
De crackers van Schar zijn glutenvrij en lactosevrij, maar bevatten dextrose als zoetmiddel. Als je ook suikervrij eet, kun je natuurlijk ook andere crackers voor dit recept gebruiken.
Wat heb je nodig?
  • 1 pak glutenvrije crackers van Schar
  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 blikje tonijn met MSC-keurmerk
  • 1 grote sjalot of 2 kleintjes
  • 15 mini augurken
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • peper en zout
  • klein beetje citroensap
En hoe maak je het?
  1. Snipper de sjalot(ten) en snijd de augurken in kleine stukjes.
  2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn met een vork.
  3. Open het blikje tonijn en verdeel dit met een vork door de geprakte avocado. Voeg ook de gesnipperde sjalot toe en de augurken. Doe er een scheutje olijfolie bij, een klein beetje citroensap, de dille en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer op een mooi dienblad of plank de glutenvrije crackers samen met de gezonde tonijnsalade. Eet smakelijk!
gezonde-tonijnsalade-met-avocado-glutenvrije-crackers-van-schar
Gezonde tonijnsalade met avocado en glutenvrije crackers van Schar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print