vrijdag 6 maart 2015

elke dag taart

Ingrediënten

  • 900 gram Optimel Griekse Stijl Kers (experimenteer gerust met andere soorten kwark)
  • 200 gram Linessa Cream Cheese Light (5%) (bijvoorbeeld van Lidl)
  • 100 gram Medjoul dadels (bijvoorbeeld van Albert Heijn)
  • 60 gram Whey eiwitpoeder (bijvoorbeeld van Joylent)
  • 250 gram bosbessen (uit de vriezer van Dirk van den Broek, die bevatten 8gr. vezels per 100gr. Vanaf heden: Paul Bosmabessen)
  • 32 gram roomboter
  • 12 plakjes gelatine (20 gram)
  • 200 gram Fries roggebrood

Bereiding

  • Maak het roggebrood in een keukenmachine fijn;
  • Snijd de dadels in kleine stukken en voeg ze toe aan het roggebrood;
  • Voeg ook de boter (gesmolten) toe en meng door;
  • Bekleed een springvorm met een bakpapier en spreid het mengsel uit;
  • Doe de bodem in de koelkast;
  • Week ondertussen 12 gelatineblaadjes in koud water;
  • Meng de Optimel, Linessa en Whey met een staafmixer;
  • Doe de bosbessen in een keukenmachine en maal ze fijn;
  • Verhit de bosbessen kort in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt;
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het toe aan het bosbessenmengsel;
  • Voeg het bosbessenmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door;
  • Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het tenminste 3 uur opstijven in de koelkast;
  • Serveren en niet direct alles opeten;

Voedingswaarde per stuk (1/8e taart)

  • 235 kcal
  • 5g vet
  • 22gr koolhydraten
  • 5g vezels
  • 19g eiwit

Oja

Zoek de taart op in MyFitnessPal: Vezelrijke Kwarktaart (235 kcal per stuk).
En nee, je hoeft heus niet iedere dag hiermee te ontbijten. Maar in theorie zou het kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print