Voedingswaarde
- Kcal385
- Koolh.27.40g
- Eiwit47.20g
- Vet9.20g
- Vezels4.20g
Ingredienten
- Kalkoenfilet (150g)
- Ei (25g)
- Havermelk of gewone melk (50g)
- Havermeel (30g)
- Ui (30g)
- Geraspte wortel (30g)
- Knoflook (5g)
- Kokosolie (2g)
- Verse peterselie (5g)
- Verse basilicum (5g)
- Peper naar smaak (2g)
- Zout naar smaak (2g)
Allergieinformatie
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Eieren
Bereidingstijd
Ongeveer een uur
KALKOEN GEHAKT BROOD
Een fijn gerecht voor het hele gezin. In plaats van kalkoen kan ook worden gekozen voor kipfilet, extra mager rundergehakt of vegetarisch gehakt. Serveer met een grote gemengde salade.

Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar voor gebruik.
- Verwarm een oven voor op 190 graden.
- Snijd de kalkoen in blokjes en maal in een blender fijn. Dit kan ook met de hand (zo fijn mogelijk snijden)
- Maak de ui en de knoflook schoon en hak beide fijn.
- Zet een hapjesplan klaar en smelt hierin een theelepel kokosvet.
- Bak de knoflook en de ui fruitig, haal hierna uit de pan en laat afkoelen.
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom. Als de uit en knoflook zijn afgekoeld kunnen deze ook worden toegevoegd.
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar, dit gaat het beste met de hand.
- Als het mengsel nog vochtig is kan er extra havermeel worden toegevoegd.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Schep het mengsel in de vorm en druk het een beetje aan. Het moet een stevig geheel vormen.
- Zet in de oven en laat in 40 minuten gaar worden.
- Laat 5 minuten afkoelen voor serveren.
- Lekker met een grote gemengde salade!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten