Ingrediënten
- 900 gram Optimel Griekse Stijl Kers (experimenteer gerust met andere soorten kwark)
- 200 gram Linessa Cream Cheese Light (5%) (bijvoorbeeld van Lidl)
- 100 gram Medjoul dadels (bijvoorbeeld van Albert Heijn)
- 60 gram Whey eiwitpoeder (bijvoorbeeld van Joylent)
- 250 gram bosbessen (uit de vriezer van Dirk van den Broek, die bevatten 8gr. vezels per 100gr. Vanaf heden: Paul Bosmabessen)
- 32 gram roomboter
- 12 plakjes gelatine (20 gram)
- 200 gram Fries roggebrood
Bereiding
- Maak het roggebrood in een keukenmachine fijn;
- Snijd de dadels in kleine stukken en voeg ze toe aan het roggebrood;
- Voeg ook de boter (gesmolten) toe en meng door;
- Bekleed een springvorm met een bakpapier en spreid het mengsel uit;
- Doe de bodem in de koelkast;
- Week ondertussen 12 gelatineblaadjes in koud water;
- Meng de Optimel, Linessa en Whey met een staafmixer;
- Doe de bosbessen in een keukenmachine en maal ze fijn;
- Verhit de bosbessen kort in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt;
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het toe aan het bosbessenmengsel;
- Voeg het bosbessenmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door;
- Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het tenminste 3 uur opstijven in de koelkast;
- Serveren en niet direct alles opeten;
- Maak de bodem.
- Meng alle zuivel door elkaar.
- Tot een roze geheel. En daarna nog de aarbeienwhey.
- Vul de springvorm.
- Snijd een punt. OCD proof.
- Smul.
- Er is genoeg voor iedereen.
Voedingswaarde per stuk (1/8e taart)
- 235 kcal
- 5g vet
- 22gr koolhydraten
- 5g vezels
- 19g eiwit
Oja
Zoek de taart op in MyFitnessPal: Vezelrijke Kwarktaart (235 kcal per stuk).
En nee, je hoeft heus niet iedere dag hiermee te ontbijten. Maar in theorie zou het kunnen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten